"Εμείς οι άνθρωποι του κόσμου τούτου, δυστυχώς είμαστε δούλοι της αμαρτίας, δούλοι των παθών μας και δεν θέλουμε να κατανοήσουμε οτι ο χρόνος της ζωής μας είναι βραχύς, σήμερα είμαστε και αύριο φεύγουμε δια το ταξίδι το αιώνιο και " μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες άρτι "

Για να πείσουμε δεν φθάνουν τα λογικά επιχειρήματα , χρειάζεται Πίστη..


Παιδαγωγική Ανθρωπολογία - Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Το χαρακτηριστικό εκείνων που θέλουν να χαθούν ειναι το οτι δεν αναγνωρίζουν όσα οδηγούν στην σωτηρία. Μην ανησυχείτε λοιπόν, δεν είναι παράξενο ούτε απροσδόκητο αυτό που γίνεται, το να εμπαίζονται δηλαδή τα σπουδαία θέματα (της πίστεως) απο τους παράφρονες. Αυτούς που εχουν τέτοιες διαθέσεις, δεν είναι δυνατόν να τους πείσει κανείς με ανθρώπινα επιχειρήματα, αλλα κι αν θελήσεις να τους πείσεις μ΄αυτόν τον τρόπο, θα επιτύχεις το αντίθετο, γιατί αυτα που ξεπερνούν το λογικό, επιλύονται μόνο με την πίστη. Γιατι κι αν θελήσουμε να τους πείσουμε με λογικά επιχειρήματα.. εκείνοι θα μας περιπαίξουν..

Γι΄αυτό λοιπόν ας εμπιστευθούμε στη δύναμη και στην άπειρη σοφία του θεού και ας σιωπήσουμε. Έτσι λοιπόν και τις θείες αλήθειες, αν θελήσουμε να τις εκφράσουμε με βάση την κοσμική σοφία, θα γίνουμε καταγέλαστοι, όχι γιατι είναι αδύνατον να εκφρασθούν οι αλήθειες αυτές, αλλα γιατι δεν μπορούν να τις κατανοήσουν οι άνθρωποι λόγω της μωρίας τους, γιατί τις μεγάλες αλήθειες της πίστεως δεν μπορεί κανείς να τις εκφράσει. ( Μπορεί ομως να τις ζήσει...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails


Με αγάπη...