"Εμείς οι άνθρωποι του κόσμου τούτου, δυστυχώς είμαστε δούλοι της αμαρτίας, δούλοι των παθών μας και δεν θέλουμε να κατανοήσουμε οτι ο χρόνος της ζωής μας είναι βραχύς, σήμερα είμαστε και αύριο φεύγουμε δια το ταξίδι το αιώνιο και " μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες άρτι "

Οι γονείς να μάθουν τα παιδιά τους να προσεύχονται


Παιδαγωγική Ανθρωπολογία - Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου


" Πρώτα πρώτα με ακρίβεια και επιμέλεια να απομακρύνετε απο τα παιδιά σας κάθε αιτία ανηθικότητας. Γιατί τον μεγαλύτερο πειρασμό στις ψυχές των νέων προξενεί ο έρωτας. Είναι ανάγκη προτού γευθεί την ανηθικότητα, να διδάξεις το παιδί σου να προσέχει, να γρηγορεί, να αγρυπνεί στις προσευχές και μπροστά απο κάθε λόγο και πράξη  του να κάνει το σημείο του Σταυρού."

4 σχόλια:

Γιώργος είπε...

να απομακρύνετε απο τα παιδιά σας κάθε αιτία ανηθικότητας.

Ε.Π μου.Η προσευχή ειναι η κατεξοχήν ομιλία του ανθρώπου με τον Θεό.Για να επιτευχθεί πρεπει να διδασκεται στον καθένα και προπάντως στα παιδια που είναι αγνά.Όμως σαν βασική προυπόθεση θετει ο ιερός πατηρ την απομάκρυνση του παιδιού απο καθε ανηθικότητα και είναι και πολύ σωστό όμως διερωτάμαι.
Ποιός πατερας ο γίο του δεν θα ήθελε να έχει επιτυχία στο αντίθετο φύλο;τι θα έλεγε στο περίγυρώ του; ποια μανα η κόρη της δεν θα ήθελε να της διηγήται πως την φλερτάνουν τα
αγόρια ποιος είναι ο γκόμενό της;
Όλα αυτά που αναφερω αφορούν τις"χριστιανικές οικογένειες" και τα βλέπουμε να διαδραματίζονται έντονα μεσα σε αυτές.Αλλά και το πιο τραγικό να βλεπεις μανάδες να είναι tredy ντυμένες περισσότερο απο τις κόρες και το βλεμμα.... περιπλανώμενο.
Που θελω να καταλήξω ότι να διδαξεις κατι στο παιδί είναι πολύ καλό όμως το καλήτερο να εφαρμοσθεί απο τον γονέα για να έχει και αντίκρησμα.

Καλό σου βραδυ .

Ε είπε...

Γιώργο, εύλογα διερωτάσαι.. διότι σήμερα οι περισσότερες οικογένειες καμαρώνουν μονο οταν εχουν να αναφέρουν τέτοια "αξιοθαύμαστα" γεγονότα στον περίγυρο τους..
Προσωπικα εμενα δεν μου λέει τίποτα ο περίγυρος.
Ο περίγυρος μου (είμαι αισθητικος ) δεν εχει καμμια σχέση με την εκκλησία και το Θεό .. η μονη τους χαρα είναι τα καζίνο, τα πάρτυ, οι έξοδοι διαφόρων ειδών κτλ κτλ Σε αυτούς τους ανθρώπους θα πρέπει να σκέφτομαι τι θα πω..? ή Μήπως πρέπει να διερωτόμαστε μονο αν είμαστε εντάξει απεναντι στο Θεό?
Εννοείται οτι αυτά που μας προτρέπει ο αγιος να διδάξουμε ( ισως στο μέλλον στα παιδιά μας )..θα πρέπει πρώτα οι ίδιοι να τα ακολουθήσουμε.. Καλό βράδυ.

Γιώργος είπε...

Μήπως πρέπει να διερωτόμαστε μονο αν είμαστε εντάξει απεναντι στο Θεό?

Το ερώτημα σου είναι πολύ σωστό και έτσι πρεπει να είμαστε.Όμως υπαρχουν και φορες που πρεπει να κραταμε και διαλεχτική σταση προς το κοινωνικό μας περιβαλον,διότι οι περισσότεροι απο αυτούς πάντοτε θα μας εχθρευονται και θα μας ταλαιπωρούν.Για παραδειγμα για να μην μας πουνε αντικοινωνικούς δεν είναι κακό που θα ντυνόμαστε μοντερνα(με μετρο)ή που θα πηγαίνουμε εξω να διασκεδασουμε γιατί και ολα τα παραπάνω τα θελει ο ανθρώπινος οργανισμός για να ζαλαρώνει είτε απο την σωματική κουραση ή απο την πνευματική.Εντώς όμως του εαυτού μας οφείλουμε να προσευχόμαστε, να έχουμε καλούς λογισμούς και να συγχωρούμε τους άλλους,έτσι θα πορευόμαστε εν κρυπτώ και η ασκησή μας θα γίνεται μόνο για τον Θεό.Και αυτό αργότερα θα μπορούμε να το διδάξουμε στο μέλλον και στα παιδιά μας.Καλη σου μερα απο τα ηλιολουστα Χανιά.


Υ.Γ.Το επάγγελμά σου μπορει να το συνδιάσεις με ένα πτυχίο ΑΕΙ(π.χ.θεολογίας) για να πάρεις παιδαγωγική επάρκεια και να μπορείς να διδάξεις στο μέλλον.

Ε είπε...

Καλημέρα Γιώργο,
θα πορευόμαστε εν κρυπτώ οσον αφορά τα πνευματικά μας καθήκοντα..αλλα και εξωτερικά ο τρόπος ζωής μας θα πρέπει να συνάδει με τις αρχές μας και τις πεποιθήσεις μας..
Οσο για την ενδυμασία και την διασκέδαση μας, ας ισχύει και σ΄αυτά το ΄παν μέτρον άριστον΄..

(Για το Υ.Γ. θα λάβεις mail μου)

Related Posts with Thumbnails


Με αγάπη...