"Εμείς οι άνθρωποι του κόσμου τούτου, δυστυχώς είμαστε δούλοι της αμαρτίας, δούλοι των παθών μας και δεν θέλουμε να κατανοήσουμε οτι ο χρόνος της ζωής μας είναι βραχύς, σήμερα είμαστε και αύριο φεύγουμε δια το ταξίδι το αιώνιο και " μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες άρτι "

Η θερμή προσευχή κάνει τα δύσκολα εύκολα

Παιδαγωγική Ανθρωπολογία - Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Τίποτε δεν ειναι ισάξιο με την προσευχή, γιατι αυτή τα αδύνατα τα κάνει δυνατά και τα δύσκολα εύκολα και εκείνα που παρουσιάζουν δυσχέρειες τα εξομαλύνει. Αυτήν χρησιμοποιούσε με ζήλο και ο βασιλιάς Δαυίδ και γι΄αυτο έλεγε, ΄επτά φορές την ημέρα Σε ύμνησα Κύριε για τις δίκαιες κρίσεις και αποφάσεις Σου΄. Αν άνθρωπος βασιλιάς, βυθισμένος σε άπειρες φροντίδες και αναζητούμενος απο παντού, παρακαλούσε το Θεό τόσες φορές την ημέρα, ποιά απολογία θα έχουμε ή ποιά συγχώρηση θα λάβουμε εμείς, που έχουμε τόσες αργίες και δεν Τον ικετεύουμε συνεχώς, κι αυτό ενω πρόκειται να καρπωθούμε τόσο μεγάλο κέρδος?  

5 σχόλια:

Γιώργος είπε...

Διαβάζουμε στο Αθωνικό Γεροντικό ότι ρωτησαν ένα γεροντα τι κάνει για τα διαφορα προβλήματα ή πειρασμούς που αντιμετωπίζει και απάντησε ότι προσευχεται με την ευχή του Ιησού όταν παλι τον ρωτησαν αν κανει κατι άλλο εκτός απο αυτό τους απαντησε ότι η προσευχή αυτή αρκει για όλα μας τα προβλήματα.Τα απλοϊκά λόγια του Αθωνίτη γεροντα είναι η ίδια η διδασκαλία του ιερού Χρυσοστόμου γιατί και οι δύο καταλαβαν το μεγαλο δωρο του Θεού προς τον ανθρωπο που είναι η προσευχή και την βίωσαν σε όλη την εντασή της.Καλό σου βραδυ.

Ε είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ε είπε...

Το " Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον ημάς " που μπορούμε να το λέμε όλη μέρα.. είναι πολλή δυνατή και ταυτόχρονα η πιο εύκολη προσευχή..
Αυτό μπορεί να το νιώσει ο καθένας αν αρχίσει να την λέει από μέσα του οπότε ευκαιρεί κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας..
Μακάρι όσο περνάει ο καιρός να θερμαίνεται η προσευχή μας όλο και περισσότερο..

ΕΙΡΗΝΗ Ζ.Κ Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ είπε...

ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ , ΔΥΝΑΤΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΘΕΟ

ΠΡΟΣΕΥΧΗ...ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΣΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ----
και οχι μονο,
ειναι η τροφη του πνευματος,
ο δυαυλος επικοινωνιας με το Θεο,
ιναι παρηγορια,
ειναι κουραγιο,
ειναι προστασια,
ειναι καταφυγιο,
ειναι αγαπη ,
ειναι δυναμη,
και τι δεν ειναι...

ΜΙΑ ΚΑΛΗ Κ'ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!

Ε είπε...

Καλημέρα Ειρήνη μου, σε ευχαριστώ!!

ΥΓ. Σου έστειλα e-mail!

Related Posts with Thumbnails


Με αγάπη...