"Εμείς οι άνθρωποι του κόσμου τούτου, δυστυχώς είμαστε δούλοι της αμαρτίας, δούλοι των παθών μας και δεν θέλουμε να κατανοήσουμε οτι ο χρόνος της ζωής μας είναι βραχύς, σήμερα είμαστε και αύριο φεύγουμε δια το ταξίδι το αιώνιο και " μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες άρτι "

Υπάρχουν ακόμη Έλληνες δάσκαλοι!

Απάντηση στον πρόεδρο της ΔΟΕ που τα είχε βάλει με το σταυρό και τις εικόνες, από δασκάλους του Κιλκίς.

Ο υποστηρικτής της Ρεπούση και πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Μπράτης, δήλωσε στις 5 Νοεμβρίου 2009 στην εφημερίδα «Τα Νέα», ότι: «Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεν πρέπει να υπάρχουν στα σχολεία σύμβολα όπως οι σταυροί ή οι θρησκευτικές εικόνες που διαχωρίζουν τους μαθητές. Το σχολείο θα πρέπει να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες σε όλους, χωρίς κανένας μαθητής να αισθάνεται μειονεκτικά λόγω της καταγωγής, της φυλής ή του θρησκεύματός του».

Απάντηση-κόλαφος
Η απάντηση ήρθε από 166 δασκάλους που υπηρετούν σε σχολεία της περιοχής του Κιλκίς, οι οποίοι, σε ανοιχτή επιστολή τους την οποία φυσικά υπογράφουν, αναφέρουν μεταξύ άλλων απευθυνόμενοι στον «προοδευτικό» Μπράτη τα κάτωθι:
«Κατά την άποψή σας, θα πρέπει ή όχι να κυματίζει η ελληνική σημαία στην αυλή κάθε ελληνικού σχολείου, αφού σ' αυτήν εμπεριέχεται ο σταυρός και κάποιοι μαθητές θα "αισθάνονται μειονεκτικά" κατά τη δήλωσή σας;
Από πότε η εικόνα του Χριστού είναι διχαστική; Από πότε το σύμβολο του σταυρού, σύμβολο θυσιαστικής αγάπης και προσφοράς προς τον άνθρωπο, είναι διχαστικό;
Υπάρχει, στ' αλήθεια, ωραιότερο παιδευτικό πρότυπο από το πρόσωπο του Χριστού;
Γιατί να κλείνουμε τα σχολεία στις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, αφού κάποιοι μαθητές δεν γιορτάζουν τη Γέννηση και την Ανάσταση του Χριστού;
Ας τα κλείνουμε σε κάποιες άχρωμες, άοσμες και ανοημάτιστες γιορτές του σπανακιού, της πατάτας, των κατοικίδιων ζώων, των άγριων ζώων...
Γιατί να γιορτάζουμε τις εθνικές επετείους και να καταθέτουμε στεφάνι στη μνήμη των νεκρών προγόνων μας, αφού αυτοί δεν είναι πρόγονοι κάποιων αλλοεθνών μαθητών;
Με τι πάμε να εμπνεύσουμε τα παιδιά μας; Άδεια θέλετε να τα ξεπροβοδίσουμε στον αγώνα της ζωής;
Τι είδους σχολείο, τελικά, θέλετε;
Διατυπώνετε τις απόψεις σας με την πεποίθηση ότι είναι προοδευτικές και επαναστατικές, ενώ είναι άκρως αντιδραστικές και διχαστικές.
Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι σήμερα προοδευτικό είναι ό,τι αντιστέκεται στις δυνάμεις που απεργάζονται την ισοπέδωση των λαών και την αφομοίωσή τους στη χοάνη ενός σύγχρονου συγκρητισμού, ενός κακώς νοούμενου διεθνισμού, και τη μετατροπή των ανθρώπων σε άβουλα καταναλωτικά όντα, με μοναδικό ιδανικό την οικονομική τους ανέλιξη, που δυστυχώς ούτε αυτή μπορούν να πετύχουν.
Διατρανώνουμε την έντονη αντίθεσή μας και διαφωνία μας με τις απόψεις που διατυπώσατε. Δεν μας εκφράζουν ούτε στο ελάχιστο. Θα πρέπει όμως να εκφράσουμε και τη βεβαιότητά μας ότι δεν εκφράζουν και τη συντριπτική πλειοψηφία των δασκάλων και νηπιαγωγών όλης της χώρας, αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας μας».

Πηγή: http://elkosmos.gr/

4 σχόλια:

ΑΝΘΗ είπε...

Καλή μου φίλη, καλησπέρα!

Είμαι έξαλλη με το θέμα της καθόδου των εικόνων. Τάσσομαι στο πλευρό των συναδέλφων μου της Πρωτοβάθμιας, είμαι περήφανη γι' αυτούς και διατρανώνω την αντίθεσή μου στους αντιρρησίες: Οι εικόνες και τα χριστιανικά σύμβολα είναι το άγγιγμα του Χριστού στα πλάσματά Του. Δες σε παρακαλώ το άρθρο από το Παρόν που το 82% των Ελλήνων θέλει το σταυρό και τις εικόνες στα σχολεία, καθώς και το άρθρο μου: Κατεβάζουμε το Θεό από τις σχολικές αίθουσες;

Καλό βράδυ!

Ε είπε...

Ανθή μου πως να μην είσαι έξαλλη..? Μας βομβαρδίζουν καθημερινά στα ΜΜΕ με διάφορα ανούσια πράγματα.. μας αποπροσανατολίζουν ωστε να μας απασχολούν θέματα δευτερεύοντα.. και εκεί πάνω που εμείς ασχολούμαστε με αλλα αντ΄άλλων εκείνοι παίρνουν τις αποφάσεις που θέλουν..
Παρήγορο το 82%, πολυ χάρηκα και με το δικό σου άρθρο, πιστεύω οτι αν κάνει ο καθένας ο,τι μπορεί απο την πλευρά του, θα τους κοπεί η φόρα ( η μάλλον η κατηφόρα..) που πηραν οι κυβερνώντες μας.. Καλό σου βράδυ, Χριστός Ανέστη!

Γιώργος είπε...

Σταυρός ο φύλαξ πάσης της οικουμένης...η ωραιότης της Εκκλησίας...πιστών το στήριγμα.
Σταυρός Αγγέλων η δόξα, ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ το τραύμα.

Τα τελευταία χρόνια όλοι πασχίζουν να αποιεροποιήσουν την Ελλάδα απο καθε τι Ορθόδοξο και Ελληνικο.Γι'αυτό τον λόγο έχουν εφευρει παρα πολλά επιχηρήματα στο να πετύχουν το στόχο τους.Αρωγός τους σε αυτή την προς-παθεια είναι τα ΜΜΕ που έχουν βαλθεί να αποχαυνώσουν το μυαλό του νεοέλληνα με διαφορες χαζοεκπομπές και α-νόητες ειδήσεις π.χ Τζούλια.
Όλοι μας πρεπει να υποστηρίξουμε τους συναδελφου μας που αντιστεκονται σε αυτόν τον αδυσώπητο και ύπουλο πόλεμο.Τα χρόνια είναι δύσκολά το ξερουμε απο τους αγίους και τους γεροντες μας.Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχόμαστε να μας δίνει ο Θεός δύναμη και να ζούμε το θελημα του πραγματικά χωρίς ευσεβησμούς και ηθικισμούς, να ακούμε τους αγίους Πατερες μας και να ελπιζουμε στην άκρα εσπλαχνία του Θεού.Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς,τα δύσκολα ούτε στον ορίζοντα δεν τα έχουμε δει να έρχονται...Στωμεν καλώς...Ας αγρυπνούμε και ας προσευχόμαστε για να μας είναι ελαφρύτερος ο πειρασμός.
Χρίστος Ανεστη και Καλή μερα να εχεις.

Ε είπε...

Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!
Καλημέρα Γιώργο, σίγουρα η ελπίδα μας στην ευσπλαχνία του Θεού, μας δίνει δύναμη για να αντιμετωπίζουμε ολα οσα έρχονται.. Ο Θεός να μας φωτίζει όλους, καλή σου μέρα!

Related Posts with Thumbnails


Με αγάπη...