"Εμείς οι άνθρωποι του κόσμου τούτου, δυστυχώς είμαστε δούλοι της αμαρτίας, δούλοι των παθών μας και δεν θέλουμε να κατανοήσουμε οτι ο χρόνος της ζωής μας είναι βραχύς, σήμερα είμαστε και αύριο φεύγουμε δια το ταξίδι το αιώνιο και " μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες άρτι "

Η ορθόδοξη Θεία Λατρεία στην Ρωσία το 1973

Μια ξένη δημοσιογράφος , η Τζάνις Μπράουν, που επισκέφτηκε την Σοβιετική Ένωση το 1973, μιλάει για την ορθόδοξη Θεία Λατρεία και την αφοσίωση σ΄αυτή των Ρώσων χριστιανών.

" Η τρίωρη Θεία Λειτουργία ( δεν γίνεται δε καμία προσπάθεια να συντομευθεί ) δεν φαίνεται αρκετά μακρά για το εκκλησίασμα, το οποίο στέκεται αφοσιωμένο στην προσευχή, συχνά σε ναούς στους οποίους δεν παρέχεται θέρμανση, μάλιστα σε θερμοκρασίες κάτω απο το μηδέν. Πολλοί δε παραμένουν στο ναό και για άλλα θρησκευτικά καθήκοντα, για να προσευχηθούν κατα μόνας, για να κάνουν λιτανείες εικόνων, ασπαζόμενοι ο ένας τον άλλο και ανάπτοντες κεριά. Περικυκλωμένοι απο τις εικόνες, οι οποίες τους υπενθυμίζουν την παρουσία των αγίων, των μαρτύρων και της Παναγίας, βρίσκουν οτι η Θεία Λειτουργία είναι ο ουρανός που κατέβηκε στη γή. Στη Θεία Λατρεία ενώνονται με τον Κύριο μας δια του σώματος και του αίματος του, αν και η Θεία Μετάληψη θεωρείται ως ένα ΄πόντβικ ΄ , ένα κατόρθωμα, το οποίο απαιτεί αυστηρή νηστεία, εξομολόγηση και προετοιμασία, και δεν είναι συχνή. Η εκκλησία είναι το ιερό τους καταφύγιο, ο πνευματικός οίκος τους." 

Πηγή : Βιβλίο " Η πνευματική αντίσταση του ρωσικού λαού "

4 σχόλια:

Γιώργος είπε...

Μακαρι να είχαμε λίγη πίστη σαν και τους Ρώσους.Αλλα οι Ελληνες έχουν μαθει στην καλοπεραση, θερμενόμενες Εκκλησίες, συντομες ακολουθίες και χωρίς να προσεχουμε και μετα που θα τελειώσουμε το "καθηκον" μας να παμε για καφε σε καποια καφετερια αναλύοντας όλα τα εκκλησιαστικά και μη δρώμενα της εβδομαδας και όλο αυτό το βαπτίζουμε "πνευματικότητα".


Καλό σου απόγευμα.

Lucky Archer - Λάκης Βελώτρης είπε...

άμα η Ελλάδα υποστυρίζει Ρωσία θα χάση Θράκη σαν Κύπρο. Αλλα άμα αντισταθεί την σλαβοκουμουνιά μπορει να ξαναλάβη οικονομική κυριαρχία του Εύξεινου Πόντου. Για αύτο πρέπει νο καταστραφοί η σλαβοκουμούνα σπίρα του Όρος Άθος. Μας λες ψέμα για ηλικία πάππου, αρρώστια γιαγιάς, αντάρτες συμπεθέρους που σκότωσαν πάππου. Μας έδιωξες Ιάκωβο και επίβαλλες Ομπαμα. Μας λες ψεμα για την αίτια του κρυολόγημα. Μας λες ψεμα για τα λογια του Χριστού και του Περικλή. Καλά ρακέτωσα τον μικρό οταν θρηνουσες κόκκινο τράγο. Εμπλεκες με την ανατροφή αδελφού παιδι μα δεν εισουν ικανή σώσης συζύγου αποποδοτομή. Μας λες ψεμα για τη ενοχεια Βενιζέλου στη Σμύρνη. Μας λεσ ψεμα για χαρεμι δασκαλιτσες του επιθεωρητή. Μας λες ψεμα για τη χορωδία και στασίδι. Θα φας τώρα στάχτη απο ρουθούνι τη ψευτιά Ιππως Τρωης που μας λες τύπους και κομπλεκτικους που δεν ανεχόμαστε τη κατεργαριά σου. Πως τολμάς και τιμας αντι να τιμωρας τους ανταρτες του πολυτεχνίου; εμεις οι ανταρτοπληγτοι του εξωτερικού θα δυσφημίζουμε την πουτάνα του Αρμαγεδδώνα ψευδελλαδα σας να ξερη δυσης. οποίος έβαλε Φλωράκη στη Βουλή την Ελλάδα θα θρηνη. οποίος ακούη Φαραντούρη, θα φάη τσεκούρι. διαλοτσυπριοτες έκρυψαν ανταρτες και για αυτο αξίζαν μάτωμα. Θρομβοβράκι: Θα τους γκρεμίσουμε τους έλληνες, σίγουρα ναί, με το τσεκουρί και με τον κασμά, θα τους φάμε, θα τους φάμε! ήμαστε ανταρτοπληγτοι πρόσφυγες όχι απόδημοι! όπως φύγαμε, μεχμεκωμουνες, να φυγουν. Αφού είστε ασυνεπείς στενοκέφαλοι, πεισματάρικες, άδικοι, γκρινιάρηδες, ακατανόητοι, Τριξόδοντες στα οικογενειακά θέματα, πως περιμένετε να σας εμπιστεύονται στα διεθνή θέματα; Η Ελλάδα είναι πουταναρχειο αρμαγεδδωνως που πρέπει να σφαγή για σωτήρια κόσμου. Όλη τρέλλα στο σφουγγάρι, με τα μούτρα στο παγγάρι, και ταμούτρα σου είναι φρούτα, να σε φάν ολοταχώς

Ε είπε...

Γιώργο είπαμε είμαστε χριστιανοί μόνο στο όνομα.. όχι στην πράξη.. γι΄αυτό ο Θεός επιτρέπει ( δεν θέλει - απλά επιτρέπει ) όλες αυτές τις δυσκολίες σε εμάς ( και στην ελλάδα μας ) .. μπάς και ξυπνήσουμε κάποια στιγμή και καταλάβουμε ποιό είναι το πραγματικό νόημα της ζωής μας..

Ε είπε...

Προς: Lucky Archer - Lakis Velotris

Σας προτείνω να βάλετε την αγάπη στην καρδιά σας και στην ζωή σας γενικότερα..
Μόνο με την αγάπη μπορούμε να οδηγηθούμε μπροστά..και να δούμε τα "πράγματα" στην σωστή - αληθινή τους διάσταση..

Καλό βράδυ.

Related Posts with Thumbnails


Με αγάπη...