"Εμείς οι άνθρωποι του κόσμου τούτου, δυστυχώς είμαστε δούλοι της αμαρτίας, δούλοι των παθών μας και δεν θέλουμε να κατανοήσουμε οτι ο χρόνος της ζωής μας είναι βραχύς, σήμερα είμαστε και αύριο φεύγουμε δια το ταξίδι το αιώνιο και " μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες άρτι "

Να συμβουλεύουμε με δάκρυα..



Θέλεις να διορθώσεις τον αδερφό σου? Δάκρυσε, προσευχήσου στο Θεό γι΄αυτόν, αφου τον πάρεις ιδιαιτέρως, παρακίνησε τον στο καλό, συμβούλεψε τον, παρακάλεσε τον.

Πολλοί πολλές φορές δεν ωφελήθηκαν καθόλου απο τις συμβουλές, συγκινήθηκαν όμως απο τα δάκρυα και την συμπάθεια.

Με την αγάπη και τα δάκρυα μπορούμε να διορθώσουμε και τους κακούς. Πόνεσε σύ, ίσως έτσι συνέλθει και πονέσει κι εκείνος. Όπως ακριβώς ο άρρωστος που δεν έχει όρεξη, όταν δεί τον γιατρό του να τρώει φαγητό, παρακινείται κι αυτός να φάει, έτσι θα συμβεί κι εδώ, αν ο κακός σε δεί να θρηνείς για την κατάσταση του, θα μαλακώσει, θα γίνει καλός και πράος άνθρωπος.

Όταν λοιπόν δείς τον αδελφό σου να είναι σκληρός και αδιάλλακτος και να μην σε προσέχει, λέγε μέσα σου " μήπως με την πάροδο του χρόνου μπορέσω να τον πείσω ". Και ο απόστολος Παύλος το ίδιο έλεγε να κάνουμε " ο δούλος του Κυρίου δεν πρέπει να φιλονικεί αλλα οφείλει να είναι ήπιος και γλυκύς προς όλους και να σωφρονίζει με πραότητα τους αντιφρονούντες, μήπως κάποτε τους δώσει ο Θεός μετάνοια και οδηγηθούν στην ορθή γνώση της αλήθειας."



Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ χρήσιμο και ενδιαφέρον..!

ΑΝΘΗ είπε...

Καλημέρα! Οι διδαχές του μελίρρυτου Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου είναι βάλσαμο για την καρδούλα μας!

ΔΙ΄ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ είπε...

ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ.

Ε είπε...

Καλησπέρα φίλοι μου! Cranberry, Ανθή και Δι' ευχών των αγίων!

Είναι πραγματικά πολύ ωφέλιμο να διαβάζουμε τις διδαχές αγίων όπως του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου..

Μακάρι τα λόγια αυτά να γίνουν πράξη στη ζωή μας!

Καλό απόγευμα - Με αγάπη!

ΑγαπηΥπερΠαντων είπε...

Με συγκίνησε, με ταρακούνησε και με έκανε να αναλογιστώ...Αλήθεια, πόσο μα πόσο πρέπει αυτά τα λόγια να αποτυπωθούν μέσα μας!

Ε είπε...

Καλως ήρθατε "ΑγαπηΥπερΠαντων" στην παρέα μας! Σίγουρα τα λόγια του αγίου Ιωάννου πρέπει να αποτυπωθούν μέσα μας και να γίνονται καθημερινά πράξη απο εμάς!

ΑγαπηΥπερΠαντων είπε...

Ευχαριστώ για τον θερμό αναγκαλιασμό! Επιτέλους, αγαλιάζει η ψυχή μου βλέποντας τέτοια παρέα! Πόσο χρήσιμα είναι αυτά τα λόγια σήμερον ημέρα, λίγοι γνωρίζουν και λίγοι τα εφαρμόζουν.

Ο Αγώνας για να γίνουν κτήμας μας είναι καθημερινός! Μην σταματάτε ποτέ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ! Μα καλά,έπαθα σοκ όταν επισκέφτηκα την σελίδα του πιο πάνω σχολιαστή. Είτε μας περιπαίζουν είτε πίσω απο αυτό το blog δεν κρύβονται φίλοι του χριστιανισμού. Λίγο έλεγχο και λογοκρισία σας παρακαλώ στα μηνύματα που δημοσιεύονται. Είναι θεμιτό να γνωρίζουμε το ποιόν του εκάστοτε συγγραφέα!

ΑΔΗΣ είπε...

Είτε θα οπισθοδρομήσουμε μόνοι μας προς εκείνα τα αγνά και απλά χρόνια που όλοι είμασταν εννωμένοι (Αδελφοί) είτε Η Θεία Πρόνοια θα μας συνετίσει οδηγηγώντας μας πάλι στην Ανθρώπινη-Αδελφική κοινωνία
μέσα απο κακουχίες και τιμωρία.
Δέν αμφιβάλλω οτι Τα Θεϊκά Λόγια
μπορούν να διαπεράσουν τα πάντα,
ακόμη και τα πιό άγρια θηρία που στέλνονται βάσει σχεδίου στην Ελλάδα για να την διαλύσουν. Αμφιβάλλω για το πόσο θα αντέξω να κρατώ τα νύχια μου μαζεμένα και να μήν υπερασπίζομαι την Παρίδα και τους Αδελφούς μου που έχουν αυτιά τεντωμένα στις Θεϊκές διδαχες.

Ε είπε...

Αγαπητοί Ανώνυμε και Άδη,
εμείς επιλέγουμε αν θα είμαστε σαν τις μέλισσες που συλλέγουν το νέκταρ απο τα άνθη... ή σαν τις μύγες..

Να είστε καλά φίλοι μου, γεμάτοι με ειρήνη και αγάπη.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Συγκλονιστικό κείμενο!

Ε είπε...

Καλώς ήρθατε κ. Τελεβάντο στην παρέα μας! Χαίρομαι που σας άρεσε το συγκεκριμένο κείμενο.

Καλό απόγευμα.

Related Posts with Thumbnails


Με αγάπη...