"Εμείς οι άνθρωποι του κόσμου τούτου, δυστυχώς είμαστε δούλοι της αμαρτίας, δούλοι των παθών μας και δεν θέλουμε να κατανοήσουμε οτι ο χρόνος της ζωής μας είναι βραχύς, σήμερα είμαστε και αύριο φεύγουμε δια το ταξίδι το αιώνιο και " μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες άρτι "

Πως να γίνεται η προσευχή


Παιδαγωγική Ανθρωπολογία - Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

"Ας είμαστε προσεκτικοί στην προσευχή, είναι μεγάλο όπλο, οταν γίνεται με θερμότητα, χωρίς κενοδοξία και με ειλικρινή διάθεση. Όχι λοιπόν με το σχήμα του σώματος, ούτε με την ένταση της φωνής, αλλά με την πρόθυμη διάθεση μας ας κάνουμε τις προσευχές μας, ούτε με θόρυβο και φασαρία και για επίδειξη, ώστε να απομακρύνουμε και εκείνους που κάθονται κοντά μας, αλλά με κάθε συμπάθεια και συντριβή της ψυχής και εσωτερικά δάκρυα. Είναι μεγάλο αγαθό η προσευχή, οταν γίνεται με ευχάριστη και νηφάλια σκέψη. Πώς λοιπόν θα είναι και ευχάριστη?
Αν ασκήσουμε τον εαυτό μας να ευχαριστεί τον Θεό, όχι μονον όταν δεχόμαστε τα δώρα Του, αλλά και οταν έχουμε αποτυχίες. Γιατί ο Θεός άλλοτε δίνει ευλογίες και άλλοτε δεν δίνει. Και τα δυό όμως τα κάνει για το καλό μας, με αποτέλεσμα είτε πάρεις είτε δεν πάρεις, παίρνεις και οταν δεν παίρνεις. Είτε επιτύχεις κάτι, είτε δεν επιτύχεις, πετυχαίνεις και τότε που δεν πετυχαίνεις.
Συμβαίνει δηλαδή κάποτε το να μην πάρουμε αυτό π
ου ζητούμε, να είναι ωφελιμότερο απο το να το πάρουμε".

2 σχόλια:

Γιώργος είπε...

Νήψι και προσευχή απο τα βάθη τις ψυχής μας είναι τα εφόδια του πνευματικού αγώνα στην Μ.Σαρακοστή.

Ε είπε...

Πόσο χαίρομαι που γνωρίζω ανθρώπους που αγαπούν τον Θεό!!

Related Posts with Thumbnails


Με αγάπη...