"Εμείς οι άνθρωποι του κόσμου τούτου, δυστυχώς είμαστε δούλοι της αμαρτίας, δούλοι των παθών μας και δεν θέλουμε να κατανοήσουμε οτι ο χρόνος της ζωής μας είναι βραχύς, σήμερα είμαστε και αύριο φεύγουμε δια το ταξίδι το αιώνιο και " μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες άρτι "

Ο ταπεινός ζητεί πρώτος συγνώμη.

Παιδαγωγική ανθρωπολογία - Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

"Αν περιμένεις να έρθει πρώτος ο αντίπαλος σου και να σου ζητήσει συγνώμη, δεν θα έχεις σοβαρό κέρδος, γιατί πρόλαβε και άρπαξε το βραβείο εκείνος με το να έρθει πρώτος και ετσι μετέφερε απο σένα στον εαυτό του όλη την ευλογία που φέρνει η ταπείνωση και η αγάπη. Αν όμως προτρέξεις εσύ, δεν μειώνεσαι, αλλά νικάς τον θυμό σου, φαίνεσαι ανώτερος απο το πάθος σου, δείχνεις πολλή φιλοσοφημένη συμπεριφορά, υπακούοντας στο Θεό, κάνεις πιο ευχάριστη την κατοπινή ζωή σου, απαλλάσσεσαι απο τις δύσκολες καταστάσεις και την ταραχή." - Μόνο οφέλη έχει ο ταπεινός. 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Ε.Π.

Κάποτε νιόπαντρη ακόμη,με πολλές ευαισθησίες,άβγαλτη και άπειρη,σε κάποια μικρή διαφορά απόψεων κι ενώ ήξερα πως το λάθος δεν ήταν δικό μου,είπα :εντάξει,αν κάνω λάθος εγώ ζητώ συγνώμη..
και η απάντηση: για να ζητάς συγνωμη , φταίς...

Ομως Δοξάζω Τον Θεό ,που τα παιδιά μου έχουν την ευλογία στη συμπεριφορά τους να νικούν το θυμό η την αδικία και να τιμούν τον Θεό...χωρίς ποτέ απο πλευράς μου να τους επιβάλλω την γνώμη μου!

Υ.Γ Συγνώμη αν μίλησα προσωπικά..
Να είσαι πάντα καλά!

Ε είπε...

Καλως ήρθες Ellen! Χαίρομαι τοσο πολύ οταν βλέπω σχόλια σας.. και ένα παραπάνω οταν ανοίγεται και την ψυχούλα σας και μου αφήνετε κάποιο προσωπικό σας βίωμα!Είδες γλυκιά μου ellen πόσο πολυ επηρεάζουμε τα παιδιά με τις πράξεις μας? Σίγουρα πρώτα από ολα είναι η ευλογία του Θεού.. αλλα και η στάση των γονιών αποτελεί σπουδαίο ρόλο στην μετέπειτα συμπεριφορά τους.

ΕΙΡΗΝΗ Ζ.Κ Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ είπε...

Χ.Α.
Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ...
Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ.
ΕΙΘΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ...
ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ!!

Ορθόδοξος είπε...

Πολύ όμορφα τα λόγια του Αγίου. Δυστυχώς στις δικές μας ψυχές τα μόνα στοιχεία που επικρατούν είναι ο εγωισμός και η υπερηφάνεια. Έτσι διώχνουμε όλη τη Χάρη του Θεού.

Ε είπε...

Σε ευχαριστώ Ειρήνη! Μακάρι κάποια στιγμή, ολοι να κατανοήσουμε το πνευματικό μας συμφέρον.

Ε είπε...

Ακριβώς οπως τα λές ειναι Ορθόδοξε..Ξεχνάμε τι είπε ο Χριστός: ¨Εκείνος που ταπεινώνει τον εαυτό του θα υψωθεί¨

Related Posts with Thumbnails


Με αγάπη...