"Εμείς οι άνθρωποι του κόσμου τούτου, δυστυχώς είμαστε δούλοι της αμαρτίας, δούλοι των παθών μας και δεν θέλουμε να κατανοήσουμε οτι ο χρόνος της ζωής μας είναι βραχύς, σήμερα είμαστε και αύριο φεύγουμε δια το ταξίδι το αιώνιο και " μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες άρτι "

Η τρυφερότητα ενισχύει το παιδί στον αγώνα του

Παιδαγωγική Ανθρωπολογία - Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

"Παιδί μου, τα αισχρά θεάματα αρμόζουν σε δούλους και όχι σε ελεύθερους ανθρώπους." Λέγοντας αυτά, ας κατασπαζόμαστε το παιδί, και ας το αγκαλιάζουμε με τα χέρια, και ας το σφίγγουμε στο στήθος μας, για να του δείξουμε την μεγάλη μας αγάπη και τον πόνο μας γι΄αυτό. Με ολους αυτούς τους τρόπους μαλακώνουμε την ψυχή του."

4 σχόλια:

Γιώργος είπε...

Πολύ καλά τα λεει ο ιερός Χρυσόστομος στην εποχή του που σε γενικές γραμμές μοιάζει πολύ με την δική μας.Όμως οι νεοέλληνες και οι νεορθόδοξοι θελουμε το παιδί μας να είναι και στην εκκλησία αλλά και να μην αφηνει και καμιά γκόμενα/ους για να μην είναι "κομπλεξικό" η να μην βγεί απο τους "άλλους".Τωρα πως ταιριαζει με τα πατερικά δεδομένα αυτό,μου είναι μια μεγάλη απορία.Καλή σου μέρα.

Ε είπε...

Αγαπητέ george, αν και δεν ειμαι παντρεμένη και δεν εχω παιδιά, πιστεύω οτι αν κάποια στιγμή δημιουργήσω οικογένεια, θα προσπαθήσω τα παιδιά μου να γαλουχηθούν με την διδασκαλία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Ισως ακούγεται κάπως δύσκολο την σημερινή εποχή να ακολουθείς αυτό το δρόμο, αλλα συν Θεώ ολα είναι εφικτά. Επίσης με την βοήθεια ενος καλού πνευματικού και με την προσευχή μας, οχι μόνο δεν δημιουργούνται κόμπλεξ, αλλα τα παιδιά γίνονται ισορροπημένα και βρίσκουν το νόημα και τον σκοπό της ζωής τους.

ΕΙΡΗΝΗ Ζ.Κ Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ είπε...

ΑΚΟΥΓΑ ΤΟΝ ΠΑΤΗΡ ΦΙΛΟΘΕΟ ΦΑΡΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ''ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΛΗΤΩΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ,ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΛΗΤΩΣΕΙ,...ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ''
ΚΑΛΗ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΙΡΕΑΣΜΟΙ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ [''εχω 2 γιους στην εφηβεια 16 και 14 και ζω τα πραγματα εκ των εσω'']
ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ
ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ;
Η ΜΟΝΙΚΑ, 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΕΙΤΑ Ο ''ΙΕΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ'' ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Ε είπε...

Ναι αγαπητή Ειρήνη, εμείς ας αγωνιζόμαστε οπως και οσο πρέπει, και ο Χριστός θα βοηθήσει για τα υπόλοιπα..!

Related Posts with Thumbnails


Με αγάπη...